Návrh garsonky, interiér s židlemi TON v orientálním stylu

Před pár lety jsme realizovaly úpravu malého bytu na pražském Žižkově. Tento projekt stále zůstává jedním z našich oblíbených. Inspirací zde byly šaty majitelky s orientálním vzorem. Klientka neměla jasnou představu o tom co chce a jak má její nový byt vypadat, zadáním byla informace, že jí ve stávajícím bydlení chybí barvy, útulnost, že nechce minimalismus, a že je jí velmi dobře v těchto šatech. 

Ornament byl do bytu přenesen v podobě tapety, zamilovaly jsme si také úžasné kulaté zrcadlo z Donate, které vévodí hlavní stěně místnosti. 

V garsoniéře není klasická dispozice jako bývá obvykle, naše klientka si zde přála velký jídelní stůl a naopak nechtěla televizi ani sedačku. Využily jsme tedy vysokých stropů a navrhly sofistikovanou zvýšenou postel se spoustou skrytých úložných prostor a z maličké místnosti typu sklad, který byl hned za zdí postele jsme udělaly další místo ke čtení s využitím maličkého okna, které sem vedlo.

Když jsme hledaly židle, chtěly jsme klasiku - volba tedy byla jasná - TON. Nejprve jsme chtěly restaurovat různé staré židle, ale nakonec jsme se rozhodly pro úžasné barvy, které měl TON v nabídce a nakombinovaly jsme všech šest barev na tři typy židlí - Ironica, # 14 a křesílko # 25.

Velmi nás těší, že projekt se líbil i v TONu, který si fotografie z naší realizace zařadil do svých referencí. 

https://www.ton.eu/en/references/detail/etno-flat/