Focení pro Marianne Bydlení

Pro Marianne bydlení jsme fotili v zrekonstruovaném interiéru hokejisty Ladislava Šmída, který si v rodném Liberci pořídil dům, ale designem úplně neodpovídal jeho představám. Koupelny byly zastaralé a po příjezdu z Kanady, kde několik let hrál v NHL, byl zvyklý na spíše vestavný nábytek, který byl přesně na míru prostoru. Jeho přáním byly moderní koupelny, tmavá kuchyně s kvalitními spotřebiči a velký jídelní stůl. Nakonec se rekonstrukce rozšířila do téměř celého domu. Předělali jsme šatní skříně, podlahy, ložnice, vyměnili dveře v celém interiéru.

Téměř každý dům a byt má nějaké nešvary, ze kterých je buď potřeba udělat přednost a nebo je skrýt. V tomto domě to bylo schodiště, které opravdu nehezky vyčnívalo do prostoru obývacího pokoje, a tím že ho bývalí majitelé ještě potapetovali ho spíše zvýraznili. Obývací pokoj působil ponuře, přestože má prosklenou celou stěnu do zahrady, ale světle šedou barvou byly namalované nejen stěny, ale i strop.

Mezi obývacím pokojem a halou jsme odstranili dveře, začistili stavební otvor a schodiště skryli do vestavné skříně, která je zároveň knihovnou, ale také úschovnou na hračky a hracím prostorem pro dvojčata. Pod sedací plochou jsou skládací matrace, které poslouží při hraní na zemi, nebo složené jako taburety na sezení.

V obývacím pokoji jsme použili TV skříňku od italské značky PIANCA, která má místo dvířek mesh (něco jako pevnou síťovinu), přes kterou projde signál veškerých ovladačů a není nutné mít dvířka otevřená.

Zrepasovali jsme staré křeslo, které je pěkným kontrastem k modernímu nábytku. Masivní stůl o délce 2,4 m pro nás vyrobili ve Wuders a k němu jsme pořídili ikonické židle Panton od Vitry


Fotogalerie z tohoto projektu je k vidění zde anebo se podívejte na případovou studii a co o rekonstrukci domu řekl sám Ladislav Šmíd.